Tietoa osuustoiminnasta

Työ ja työelämä elävät jatkuvassa murroksessa. Tämän myötä työelämä on pirstaloitunut ja työn tekemisen tavat moninaistuneet. Osuuskuntayrittäjyys nostaa päätään tarjoten joustavan ja yhteisöllisen yrittäjyyden muodon. Osuustoiminta mahdollistaa jäsenilleen keinon työllistyä joustavasti oman elämäntilanteen huomioon ottaen.

Henkilöomisteinen osuuskunta on työntekijöidensä omistama yritys ja sen tarkoituksena on työllistää jäseniään.  Jäsenet ovat työsuhteessa osuuskuntaansa ja osuuskunta hoitaa lakisääteiset työnantajan velvollisuudet, kuten vakuutukset ja palkkojen sivukulut. Työpanosta ja osaamista tarjotaan osuuskunnan kautta ulkopuolisille asiakkaille. Osuuskunnan tuotot maksetaan jäsenistölle palkkoina.

Osuukunta on yhteisöllinen yrittäjyyden muoto, jossa hyödynnetään jäsenten välistä yhteistyötä ja vertaisoppimista. Osuuskunnassa toimiminen on joustavaa ja se mahdollistaa työn teon omaan elämäntilanteeseen sopivissa määrin. Parhaimmillaan osuuskuntayrittäjyys parantaa jäsentensä elämänhallintaa ja -laatua. Osuuskunnassa toimiminen edellyttää osuustoimintaperiaatteiden hyväksymistä ja toteuttamista.

 

Lue lisää osuuskuntatoiminnasta:

Osuustoiminnan palvelu- ja yhteistyöjärjestö Pellervo -seura

Osuuskunnan perustajan opas

Osuustoiminnan tietopankki

 

Mainokset