Pirtsakin moniosaaja Kirsi

Kirsi
Monipuolista osaamista tarjolla!
Koulutukseltani olen merkonomi, media-assistentti ja vaatetuspuolen muotoilija.
Palveluvalikoimaani kuuluu erilaiset ompelutyöt aina puvustussuunnittelusta vaatteiden korjausompeluun. Yrityksille pystyn tarjoamaan asiakaspalvelu-tuurauksia sekä myynti- ja edustuspalveluja.
Luonteeltani olen rauhallinen, iloinen, toimelias ja työssäni luotettava sekä tarkka. Vahvuuksiini kuuluu myös erittäin hyvä puhuttu englannin kielen taito ja vahva atk:n hallinta sekä ohjelmistojen, Internetin että sosiaalisen median osalta. Olen aikaansaava tehopakkaus, jolla hihat heiluu ja ja hymy on herkässä!
Sähköposti: kirsi.pirtsakki@gmail.com

Pirtsakin mökkitalkkari

Viljo

Olen Viljo Herranen. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme lasta, joista nuorin asuu kotona.

Toimenkuvaani Pirtsakissa kuuluu talonmies ja kiinteistöhoitopalvelut. Pensaiden- ja nurmikonleikkuut, mökki – ja kotitalkkaripalvelut. Kaikenlaiset askareet, mitä kotitalouksissa tulee eteen. Asioinnit asiakkaiden kanssa, esim. pankki ja kauppa-asiat. Polttopuunteko, rännien putsaukset, viemärin hajulukkojen avaukset, hanojen ja vesikalusteiden huollot, liputukset sopimuksen mukaan, palovaroittimien tarkastukset, kulutusmittareiden lukemiset. Talvella lumityöt käsityökaluilla, hiekoitukset, rappusten ja muiden reittien kunnossapito.

Sähköposti: viljo.pirtsakki@gmail.com

Antero Jetsu, Pirtsakin suutari

Antero
Olen rautalampilainen suutari. Minulta hoituvat kaikenlaiset kenkien korjaustyöt kantalapuista vetoketjujen ompeluun,sivupaikoista takavuorien liimaukseen. Myös kumiteräsaappaiden varren sovitus/ompelu onnistuu.

Aukioloajat: Suonenjoella töiden vastaanotto ja luovutus tiistaisin klo 11-17 osoitteessa Herralantie 1B/Pirtsakki Osuuskunta.

Rautalammilla liike avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-17 osoitteessa Tallivirrantie 4/Kokkatoiminta.

Sähköposti: antero.pirtsakki@gmail.com Puhelin: 0400 598729

Kosken Tuike Osk.

Hanke on mukana auttamassa jo toisen osuuskunnan toiminnan käynnistämisessä alueelle. Kerkonkosken kyläkauppa jatkaa toimintaansa osuuskuntamuotoisena. Osuuskunnan perustamispaperit kirjoitettiin maaliskuun lopussa ja kauppa avasi ovensa vapun päivänä. Kauppa jatkaa toimintaansa samalla nimellä kuin ennenkin eli Kosken Puotipiikana. Avajaispäivä oli varsin vilkas ja päivän aikana kävijöitä oli parisen sataa henkeä.

Kauppa on auki toukokuussa maanantaista perjantaihin klo.10-17 ja lauantaisin klo.10-15. Kesäaukioloajat astuvat voimaan kesäkuun alussa, jolloin kaupan aukioloajat pitenevät ja kauppa on auki myös sunnuntaisin.

Osuuskunnan perustaneet Eeva Huttunen ja Tuija Jäntti päätyivät osuuskuntaa yritysmuotona, koska sen aloituskustannukset ovat osakeyhtiötä pienempiä. He kokivat osuuskunnan myös joustavammaksi yritysmuodoksi. Kuka tietää vaikka Kosken Tuike Osuuskunnasta muodostuisi muidenkin palveluiden tarjoaja Kerkonkosken kylälle? 🙂

Osuuskunnan opintomatka Ruotsiin

Työtä Osuuskunnasta -hankkeessa järjestettiin opintomatka Ruotsiin maaliskuussa. Opintomatkan tavoitteena oli tutustua osuustoimintaan Ruotsissa ja saada uusia ideoita osuustoimintaan Suomessa ja erityisesti Rautalampi-Suonenjoki -akselilla. Opintomatkalle osallistuivat hankkeen ohjaaja Hanne Seppälä, hankkeen aikana perustetun Pirtsakki Osuuskunnan jäsenistä seitsemän henkilöä sekä Idekoop Osuuskunnan toimitusjohtaja Jarmo Hänninen.

Matkan aikana ryhmä vieraili yhdessä osuuskunnassa Suomen puolella, kolmessa erilaisessa osuuskunnassa Ruotsin puolella sekä tutustui Ruotsin osuustoiminnan neuvonta- ja kehittämisorganisaatioon. Vierailujen aikana matkalla mukana olleiden osuuskuntalaisten tehtävänä oli tarkkailla asioita neljästä eri näkökulmasta, joita olivat asiakkaan näkökulma, työntekijän näkökulma, verkostojen hyödyntäminen sekä liiketoiminnan kannattavuus. Monipuolisten vierailukohteiden myötä ryhmälle muodostui laaja käsitys osuustoiminnasta Ruotsissa sekä osuustoiminnan eroista Suomen ja Ruotsin välillä.

Pirtsakki Osuuskunnan jäsenistä noin puolet olivat mukana opintomatkalla. Opintomatkan oppeja käytiin jälkikäteen läpi yhdessä osuuskunnan viikoittain järjestettävissä yhteisissä kokouksissa, treeneissä. Treeneissä tietoa jaettiin myös niille, ketkä eivät olleet mukana opintomatkalla ja mietittiin sitä, kuinka matkan oppeja viedään käytäntöön.

Opintomatka kokonaisuudessaan oli onnistunut. Vierailut ja yhdessä vietetty aika antoivat uusia ideoita, kuinka Pirtsakin toimintaa lähdetään kehittämään. Esille nousivat erityisesti työntekijöiden kouluttautumisesta huolehtiminen, yhdessä tekemisen hauskuus ja asiakaspalveluun panostaminen sekä osuuskunnan ja kuntien välisen yhteistyön kehittäminen.

Ruotsin opintomatkasta oli juttua myös Rautalampilehdessä 3/2017.

Etsimme uutta projektipäällikköä

Entisen projektipäällikön saatua vakituisen työpaikan muualta, etsimme nyt uutta projektipäällikköä hankkeeseen.

Projektipäällikkö vastaa hankkeen hallinnosta, taloudesta, tiedottamisesta sekä seurantaryhmätyöskentelystä. Projektipäällikkö toimii ohjaajan työparina ja monet asiat, kuten suunnittelu, hoidetaan pääosin työparintyöskentelynä.  Tehtävä on määräaikainen hankkeen loppuun (28.2.2018) saakka. Lisätietoja ja hakuohjeet: www.mol.fi.

Mikäli sinulla on tietoa ja kokemusta osuuskunnista ja haluat tehdä töitä hyvässä porukassa, voit olla etsimämme henkilö. Toivottavasti saamme paljon hakemuksia! 🙂

Rautalampi ja Suonenjoki tukevat Pirtsakki Osuuskunnan toimintaa

Rautalammin kunta ja Suonenjoen kaupunki ovat lähteneet mukaan tukemaan Pirtsakki Osuuskunnan toimintaa maksamalla 2000€ kannatusjäsenyysmaksun.

Pirtsakki Osuuskunnan kannatusjäseneksi voivat hakea sekä yritykset että yksityiset henkilöt. Kannatusjäsenyydestä voi tiedustella lisää Pirtsakin jäseniltä taikka hankkeen työntekijöiltä.

Aiheesta on kirjoitettu Rautalammin kunnan nettisivuilla sekä Sisä-Savon lehdessä.

Osuuskunta on nyt täällä!

Syksyn ja talven mittaan olemme kasanneet yhteen porukkaa, joka on kiinnostunut osuuskuntatoiminnasta. Syyt ovat erilaisia ja elämäntilanteet erilaisia, mutta tunnelma porukan kesken on hyvä ja asioita ollaan viety eteenpäin yhdessä tekemällä hymyssä suin.

Loppusyksyn ja talven aikana perustajajäsenet ovat osallistuneet Hännisen Jarmon vetämään osuuskuntakoulutukseen, joka tähtää osuuskunnan perustamiseen. Koulutusten lisäksi porukka on tavannut osuuskuntatreeneissä, joissa asioita ollaan mietitty ja työstetty yhdessä konkreettiselle tasolle. Jarmon vetämä koulutus on täyttänyt odotukset, sillä torstaina 12.1.2017 pidettiin osuuskunnan perustamiskokous Suonenjoella.

osuuskunta
Osuuskunnan perustajaporukka. Takaa vasemmalta: Päivi Jalkanen, Juha Kaipainen, Kirsi Savinoff, Antero Jetsu. Keskellä vasemmalta: Seija Korhonen, Johanna Tapaninen. Edessä vasemmalta: Päivi Eklund, Hannele Pirinen ja Pirjo Kekkonen. Kuvasta puuttuu Riitta Oksanen.

Osuuskunnan perustajina on kymmenen oman alansa ammattilaista neljältä paikkakunnalta. Jokainen perustajajäsen esitellään täällä hankkeen blogissa vuorollaan. Johannan ajatuksia osuuskunnasta on jo luettavissa täältä.

kippis
Perustamiskokouksen päättymistä juhlittiin yhdessä osuuskunnan perustajajäsenten ja hankkeen työntekijöiden kanssa kuplivan juoman merkeissä

Osuuskuntakoulutus jatkui perustamisen jälkeen vielä liikeidean kirkastamisen, tuotteistamisen ja liiketoimintasuunnitelman teemoin. Osuuskuntakoulutuksen loppumisen jälkeen jatkuvat viikoittain pidetyt treenit, osuuskunnan omat tapaamiset, ja osuuskuntalaisilla on mahdollisuus osallistua hankkeen järjestämään yrittäjyysvalmennukseen. Lisäksi hanke järjestää vierailuja toimiviin osuuskuntiin.

Osuuskunnan tavoitteena on kasvaa ja niinpä osuuskunta on avoin uusille jäsenille.

Eli vaikka osuuskunta on jo perustettu, niin mukaan pääsee vielä! 🙂 Mikäli olet kiinnostunut, voit olla yhteyksissä joko osuuskunnan perustajajäseniin taikka hankkeen työntekijöihin.

Vieraskynä: ”Odotan tulevaisuudelta, että saan tehdä sitä työtä missä minulla on tietämystä ja kokemusta”

Johanna Tapaninen

Olen tällä hetkellä määräaikaisessa työsuhteessa. Olen tietoinen, että määräaikainen työsuhde on loppumassa tammikuun 31. päivä eikä työsuhteen jatkamista ole luvassa. Kiinnitin huomiota Työtä Osuuskunnasta -hankkeen infotilaisuuteen, päätin mennä infotilaisuuteen kirjaston kerhotilaan. Infotilaisuus teki minuun vaikutuksen ja pää oli täynnä kysymyksiä ja asioita.

20161222_132914

Hanne Seppälä laittoi pian sähköpostitse viestiä kysyen tuntemuksista osuuskunnasta. Laitoin hänelle takaisin viestiä, että otan yhteyttä, kun työsuhteeni on päättynyt. Lähdin kuitenkin mukaan Rautalammille jo ensimmäiselle osuuskuntatreffeille, siellä nykäsin Hannea hihasta ja sovin henkilökohtaisen ajan työpaikalleni ennen työsuhteen päättymistä.

Haastattelupäivänä oli mukana Hannen lisäksi Irmeli Luukkonen. Olin varautunut haastatteluun antamalla ansioluetteloni. Kerroin kiinnostukseni kohteesta, joka on kuulovammaiset asiakkaat ja hoitotyö yleensäkin. Olen liittymässä osuuskunnan perustajajäseneksi ja työskentelemään osuuskunnassa.

Uskon vakaasti, että Osuuskunta lähtee käyntiin ja pärjää. Odotan tulevaisuudelta, että saan tehdä sitä työtä missä minulla on tietämystä ja kokemusta: kuulolaitehuoltotyö ja asiakkaiden kohtaaminen.

Johanna

20161222_150954